Zuid-Afrika

De eerste kennismaking & de snijdende spanning

In Bloubergstrand heb ik vooral uitgerust. Maar er was ook genoeg tijd voor leuke dingen! Samen met Sunny en Katherina ben ik naar een concert gegaan. Eenmaal daar aangekomen bleek het concert door Greenpop georganiseerd te zijn! De eerste kennismaking met Greenpop was erg geslaagd en dat belooft wat voor de komende weken ☺

Op maandagochtend vertrok ik voor de laatste keer naar een nieuwe slaapplek. Drie bussen later kon ik eindelijk mijn huis voor de komende acht weken bekijken. Het is een mooie flat met uitzicht op de Tafelberg en waar ik een kamer deel met vijf andere meiden. Laat in de middag leer ik een aantal andere stagiaires kennen, die ook in de loft verblijven. Hartstikke prettig, want dat betekende dat ik de volgende dag al een aantal mensen zou kennen.

Op dinsdagochtend word ik door Taltiha opgehaald bij de loft, waar ze me een introductie geeft over Greenpop en daarna leidt ze me rond door de buurt. Na de rondleiding ga ik samen met de andere stagiaires naar de ‘nursery’. Dit is de plek waar de bomen groeien, die later ergens geplant gaan worden. Ik had deze dag de geweldige taak om onkruid te wieden, composthopen om te draaien en compostzakken te vullen. Gelukkig stond daar wel een heerlijke lunch tegenover.

Op woensdag moest ik een heleboel documenten doorlezen om nog meer over Greenpop te weten te komen. Om 3 uur heb ik een gesprek met mijn supervisor (dit zou eigenlijk ‘s ochtends om 9 uur al zijn.. Heerlijk Zuid-Afrikaans.) en krijg ik mijn taken toegedeeld. Vanaf nu werk ik aan alle graphic design voor Earth Fest! En al het andere werk wat er nog tussendoor komt, natuurlijk. Op donderdag heb ik mijn eerste echte werkdag en ga ik aan de slag met mijn taken.

Vrijdag moet ik om kwart voor zeven al bij Greenpop zijn. Het was namelijk plantdag. En elke plantdag mogen er een aantal stagiaires mee en dit keer was ik 1 van de gelukkigen ☺ Deze dag was echt superleuk! Na het volladen van de Bakkie gingen we op weg naar een middelbare school. Dit keer was de sponsor van de bomen een andere school. Dit betekende dat er zo’n 60 kinderen waren om bomen te planten.

Eigenlijk horen wij als Greenpop’pers alleen maar toezicht te houden en hebben we allemaal een eigen taak. Normaal hoef je niet te graven of echt te planten. Natuurlijk had deze school te weinig kuilen en te kleine kuilen gegraven voor de bomen. En ja hoor.. Ook ik heb deze dag staan graven! Al met al was het een gave, vermoeiende en leuke dag!

Het weekend was zeer welkom en op zaterdag sliep ik dan natuurlijk eerst uit. In de middag ben ik samen met Martin naar een groot winkelcentrum hier in Kaapstad gegaan. Omdat wij beiden knieperig genoeg zijn om geen taxi te willen betalen, maar te beroerd zijn om meer dan anderhalf uur in de bus te gaan zitten, gingen we met de trein.

Je voelt ‘t misschien al aankomen, maar die treinreis ging niet helemaal zoals prettig zou zijn geweest. Kort nadat we vertrokken, begonnen er mensen achter ons in 1 keer te schreeuwen en ze kwamen op ons af lopen. Eerst dacht ik dat ze gewoon luidruchtig waren (zoals veel Zuid-Afrikanen, dus echt vreemd was het niet), maar ze keken wel erg bang achterom. Hoewel we niet wisten wat er aan de hand was, besloten dat ook wij met haast dezelfde richting op moesten lopen. Onder het lopen, hoorden we van iemand voor ons dat er mannen met messen in de trein waren. Met z’n allen naar de laatste coupé gegaan en daar de deur dicht gedaan. Ondertussen was de security al in de tegengestelde richting aan het rennen. In de laatste coupé hoorden we van andere mensen dat er drie mannen met lange messen waren. Ik heb ook wat andere verhalen gehoord, maar ik geloof dat ik die met een korrel zout moet nemen.. Op het eerstvolgende station zijn de mannen uit de trein gesprongen en de security ging ze achterna! Hoewel we er lang stil bleven staan, weet ik niet of ze gepakt zijn of niet. Gelukkig heb ik de mannen met de messen niet gezien, maar spannend was het wel. Ik voelde mijn hart kloppen en je kon ook merken dat de andere mensen ook vol adrenaline waren. Het was één groot kippenhok. Een aantal haltes later konden ook wij de trein uit en naar het mega winkelcentrum (die met recht, echt mega was) lopen. Hier kocht ik een tablet en nog wat andere spullen die ik nodig had om vervolgens te besluiten dat we toch ook best met de trein terug konden, haha. De kans dat het nog een keer zou gebeuren, was wel erg klein. De terugweg ging helemaal zoals het hoort gelukkig☺

Zaterdagavond hadden we een heel gezellig verjaardagsfeestje van Wendy en op zondag hadden we een gigantische afwas en een vieze flat. Wendy en ik zijn eerst naar Company Gardens geweest om lekker uit te rusten en te kletsen en daarna hebben we flink staan opruimen. Op maandag was het Freedomday en zou ik naar het strand gaan. De bus naar het strand waar ik naartoe wilde, ging natuurlijk niet op feestdagen, maar ze vertelden me dat ik misschien wel even met de buschauffeur kon overleggen die op het punt stond om weg te gaan. De plannen gewijzigt en lekker door de stad gelopen, van de muziek genoten en boek gelezen in het park.

Vandaag is het weer een gewone werkdag. Maar deze week ik wel een korte week, aangezien het vrijdag Workersday is! Heerlijk dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.