Zuid-Afrika

Knysna = nice ja

Van het heerlijk, rustig en afgelegen Sedgefield naar het overvolle, drukke en toeristische Knysna. Dat was wel even weer wennen. Ik kwam in een hostel terecht met ontzettend aardige mensen. De gemiddelde leeftijd van de mensen die hier verbleven was echter wat ouder dan ik gewend ben (het Dijkhuis is er niets bij). Maar het was wel een extreem leuk en gezellig hostel met een prachtig uitzicht over de lagoon.

Op woensdag wilde ik een mountainbike huren en naar de ‘ heads’ fietsen, maar aangezien de weersvoorspellingen er erg slecht uit zagen, heb ik daar toch vanaf gezien. Ik ben lopend naar het winkelcentrum gegaan en even lekker gewinkeld. Daarna ben ik nog een hele tijd bij de haven geweest en heb daar boten en mensen gekeken.

Op donderdagmiddag zou ik alweer door de Bazbus opgehaald worden. Wel pas aan het eind van de middag dus ik had nog flink veel tijd om op zoek te gaan naar het postkantoor. Na de hele main street (en geloof me, die zijn hier altijd erg lang) doorgelopen te zijn, uiteindelijk toch maar bij het vvv kantoor gevraagd waar ik het postkantoor te vinden. Bleek dat als ik direct in het begin linksaf was geslagen ik meteen naast het postkantoor had gestaan. Oeps.. Nog koffie gedronken in het centrum en later in de middag opgehaald door de bus.

Nu ben ik in Plettenberg Bay. Een klein, gezellig en vooral een rijkelui’s dorpje. Nu is het vanaf mijn hostel de luxe niet direct merkbaar aangezien ik eerst over de lokale taxi standplaats heen moet. En als je lokale mensen wilt ontmoeten is dat de plek waar je moet zijn!

Gisteren ben ik naar het strand geweest. Dit was nog best een uitdaging aangezien het strand hier veel lager ligt dan het dorpje. Moest haast verticaal de berg aflopen. En nu is dat naar beneden nog niet zo erg. Ik moest alleen ook weer terug.. En dat is wel een grote uitdaging. Eenmaal terug in het hostel kwam ik 1 van de Bazbus chauffeurs tegen die mij de vorige keer ook al herkende. Hij vond het helemaal grappig dat hij me zag en ik kreeg uiteindelijk zelfs een meloen van hem! Super lief 🙂

Vandaag ga ik nog even het dorpje verkennen en naar het strand. Morgen ga ik wandelen in het ‘ robberg nature reserve’. Daar heb ik enorm veel zin in 🙂 En als mijn volgende hostel eindelijk geregeld is dan ga ik naar de ‘ Crags’ en dat moet ook een heel mooi natuurgebied te zijn!

Dit was het voor nu, hoop dat jullie in Nederland net zulk mooi weer krijgen als ik het hier heb (vandaag 28 graden)! Een hele dikke kus voor jullie, xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.