Zuid-Afrika

Na de pinguïns terug naar huis

Bijna 20 weken zitten er alweer op! Wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt. Na 128 nachtjes van huis te zijn geweest, kan ik zeggen dat dit mijn laatste reisverslag van deze reis is.

Mijn vorige reisverslag schreef ik de dag voor ik naar Simon’s Town vertrok samen met Wendy. Op woensdagochtend namen we de trein en reden we in anderhalf uur naar de pinguïns. Op Boulders Beach leven pinguïns, die ik heb mogen zien waggelen & van heel dichtbij heb mogen bewonderen. Wat een grappige beestjes! Na ons bezoek aan de kleine beestjes zijn we naar onze slaapplek van de avond gegaan. Na een flinke klim omhoog kwamen we uit bij een prachtige plek met geweldig uitzicht!

De volgende dag zijn we met de trein naar Kalk Bay gegaan om daar te ontbijten om vervolgens terug naar de loft te gaan. In de middag zijn we nog in Woodstock geweest. Eén van de leukste (mijn favoriete) en opkomende buurten van Kaapstad.

Op zaterdag zijn we naar de Old Biscuit Mill gegaan om lekker in de zon te zitten en een biertje te drinken. Daarna moest ons feestje nog voorbereid worden! Samen met Martin hield ik een Aerobis thema feest in de loft. Wat een enorm geslaagd feest was dat:) Na het feest ben ik samen met Irene nog naar Assembly (discotheek) geweest waar we twee super goede bands hebben zien optreden.

Zondag bestond uit opruimen en tas inpakken en ’s avonds gingen we met z’n allen uit eten voor mijn laatste avond diner. Op maandag moest ik dan echt afscheid nemen wat erg verdrietig was! De taxichauffeur bracht me naar het vliegveld waar het inchecken heel soepel ging. Ook de douane was ik zo door (ik mocht zelfs m’n water meenemen :). Toen kwam de paspoortcontrole en dat zorgde voor iets meer problemen. Afgelopen donderdag kwam ik erachter dat er ‘2015-06-03’ in mijn visum stond in plaats van 30 juni.. Ai! Ik was dus 12 dagen illegaal in het land! Een vervelende vrouw hielp me en behandelde me als een crimineel. Na erg lang wachten kwam haar supervisor en die vertelde mij dat ik 12 maanden het land niet meer in mag. Nu sta ik officieel op de ongewenste lijst..! Maar vanaf volgend jaar juli ben ik weer welkom in het geweldige land.

Na een lange, maar goede vlucht kwam ik in Nederland aan. Ook hier duurde paspoortcontrole erg lang, maar dit keer lag het niet aan mij, haha. Toen mijn tas eindelijk op de bagageband lag en ik eindelijk door de deur heen mocht lopen, stonden daar Moeke, Nienke en Corine op me te wachten! Woehoeeeeeee! Wat een thuiskomst met spandoek en al:D Wat was het fijn om mijn lieve familie weer te zien.

Wat een trip, wat een reis. Als je de kans krijgt om naar Zuid-Afrika te gaan, twijfel dan geen moment! Het is een prachtig lang, met ontzettend vriendelijke mensen en het is niet zo gevaarlijk als iedereen denkt. Tijdens deze reis had ik vaak ontzettend veel geluk, heb ik gigantisch mooie herinneringen gemaakt & vriendschappen met mensen van over de hele wereld gesloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.