Zuid-Afrika

Op safari & meer

Vanuit Hanneke zijn we met de Bazbus richting de garden route game lodge getrokken. Hier zouden we op safari gaan! We kregen een heel luxe kamer met prachtig uitzicht. We hoefden pas om 5 uur klaar te staan voor de safari dus er was nog tijd om te genieten van alle luxe. Typisch voorbeeld van te veel te doen en te weinig tijd.

Onze game driver wilde eerst graag op zoek naar de cheetah. Het zou even duren maar als het lukte was het mega bijzonder om ‘m te zien aangezien de cheetah zich niet zo vaak liet zien. En wauw: Het lukte! We hebben een hele tijd staan kijken bij de cheetah en daarna gingen we verder naar de leeuwen. De mannetjesleeuw was op dat moment zeer beschermend over de vrouwtjes en kwam ons achterna! Lumé, onze game driver, moest heel snel wegrijden zodat de leeuw niet te dichtbij zou komen! Een andere auto kwam ook kijken en na wat overtuiging van Lumé gingen ook zij wat dichterbij kijken. De leeuw kwam dit keer niet alleen achterna rennen maar ging ook brullen en grommen! Super tof om dat mee te maken 😀 Verder zagen we nog nijlpaarden, neushoorns en heel veel soorten antilopes.

De volgende ochtend zagen we nog olifanten, zebra’s, giraffes, struisvogels en een heleboel meer. Bij het reptielencentrum hebben we nog slangen, krokodillen en schildpadden gezien. Na nog een aantal relaxte uren werden we opgehaald door de Bazbus om naar Knysna te gaan. Een mooi hostel waarbij we een 10-pers kamer voor ons tweeën hadden:) in Knysna maakten we ook onze eerste powercut mee. Het schijnt redelijk normaal te zijn dat af en toe de stroom uitvalt en vervolgens 2 uur lang eraf blijft.. Daar ging onze warme maaltijd, maar een lekker boterham en een kort gesprek met onze gids van de volgende dag maakt veel goed!

Op zaterdagochtend gingen we samen met onze maffe maar leuke gids in de taxi op naar de townships van Knysna. Dit is de achterbuurt van de stad. En hoewel het niet verstandig is om er heen te gaan zonder gids, heb ik me geen moment onveilig gevoeld. We waren erg populair bij de kinderen die, ondanks dat er vaker toeristen komen, niet vaak blanken zien. Onze gids, Orin, kende heel veel inwoners en vertelde ons vele verhalen over hen. De mensen die in de townships wonen, zijn arm en over het algemeen zwartgekleurd. Ze krijgen een tijdelijk huis van de regering van hout of van golfplaten. Dit verruilen ze pas na 15 jaarvoor een cementen woning! Het zijn één-kamer-woningen die erg klein zijn en waar alles moet gebeuren, koken, wassen, zitten en slapen.. Onvoorstelbaar en heel indrukwekkend om te zien. Het mooie was om te zien dat de mensen er wel heel gelukkig waren (en de kinderen waren echt te schattig voor woorden <3)!

’s Middags zijn we naar de Waterfront (haven) van Knysna geweest. Het plan om lekker te relaxen mislukte jammer genoeg maar het was erg leuk om daar rond te lopen. De tegenstelling was wel erg groot met de ochtend en ik denk, nee, ik weet zeker, dat het ’s ochtends veel leuker was! 🙂

Vanmorgen werden we opgepikt om naar oudtshoorn te gaan. Vanuit George werden we opgehaald met een shuttle van het hostel waar we verblijven. Het is hier heel erg mooi! Ook erg warm: 40 graden was het vanmiddag. Dus de rest van de dag hebben we lekker gerelaxed bij het zwembad en net gegeten in het hostel. Ze hadden de braai aangestoken, erg lekker!

Voor morgen mag je ons heel veel succes wensen: We worden met de bus weggebracht en dan kunnen we via een bezoek aan de grotten, struisvogelboerderij en een zwemvijver terug naar het hostel fietsen. Gelukkig wordt het wel maar 33 graden..

Dat was het voor nu, dikke kus voor iedereen xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.