Zuid-Afrika

Van Afrikaburn tot Platbos

Na een korte werkweek ging ik op vrijdag samen met Sunny en Ninja naar Afrikaburn. Dit is een festival vergelijkbaar met Burning Men festival in de VS, maar dan kleiner en hè wat toevallig in Afrika in plaats van in de VS. Met een mega volgepakte auto reden we in 5 uur naar de woestijn van Zuid-Afrika, waarvan twee uur over een zandweg.. Eenmaal aangekomen was het toch wel even wennen. Ik had nog nooit zoveel vreemde mensen bij elkaar gezien. Verkleedkleren, adam en eva outfits en mutant vehicles overal waar je keek. Onze kampeerplek was aan de binnenkring waar veel van de kunstwerken stonden en waar een groot deel van de mensen zich bevonden. Erg leuk uitzicht dus. ’s Avonds hebben we de grootste verbranding van het festival gezien. Met 10.000 mensen rond een enorm kunstwerk die verbrand werd. Dat was erg tof om te zien.

Op zaterdag rondgelopen over het terrein en veel gezien en gedaan. In de avond was er een ‘silent burn’, wat erg indrukwekkend was! Een vrij klein, maar ontzettend mooi kunstwerk werd in brand gestoken. Met 10.000 mensen die nagenoeg allemaal stil waren voor en tijdens de verbranding. Bijzonder om te zien dat het mogelijk is om al die mensen stil te krijgen. Op zondag zijn we weer terug gereden. Aangezien we pas om half 5 vertrokken en het vrij vroeg donker werd, was het een spannende terugtocht. Ik zat naast Sunny, die reed, en beiden zaten we met onze neus tegen het raam om alles te kunnen overzien. Rijden door stofwolken, in het donker op een zandweg in de woestijn is niet gemakkelijk zeg..

Op maandag had ik vrij en die rust kon ik goed gebruiken. Zeker aangezien het volgende weekend (afgelopen weekend) ik weer naar een festival ging. Dit keer niet om feest te vieren, maar om te werken. Aangezien ik in het designteam zit, ging ik op vrijdagmorgen al op vroeg op weg. Ik moest voor 8 uur op kantoor zijn, omdat we zo vroeg mogelijk zouden vertrekken. Op z’n Zuid-Afrikaans vertrokken we om half 10. Na de lunch in het bos mocht ik de toiletten versieren met leuke uitspraken. En om half 4 arriveerden de eerste mensen al en die mocht ik welkom heten.

Na een relaxte eerste avond bij het kampvuur midden in een heel mooi bos moesten we op dag twee een stuk harder werken. Vroeg op, bomen planten (deze dag hebben we 2500 bomen geplant!), snacks uitdelen, toiletten controleren en overal inspringen waar nodig. Er was gelukkig genoeg tijd om het zelf ook erg leuk te hebben! In de avond waren er artiesten, genoten we van de live muziek en werd er flink gedanst. Op zondag hoefden er geen bomen meer geplant te worden, maar waren er allerlei leuke activiteiten te doen. Om 2 uur gingen we met de sprinter terug naar Kaapstad.

Gisteravond zijn we met de stagiaires die in de loft verblijven uit eten geweest, omdat vanochtend heel vroeg Frances, jammer genoeg, is vertrokken! Het was een mega gezellige avond en een welverdiende maaltijd na een weekend als dit. En ooh wat heerlijk was het weer om in mijn eigen bed te slapen na een weekend kamperen (alweer).

Morgen heb ik een dag vrij en kan ik bijkomen en me voorbereiden op het volgende weekend. Dan gaan we namelijk weer naar het bos, maar dit keer is het Friends Fest in plaats van Family Fest. Dat belooft een andere sfeer, meer mensen en harder werken! Maar ik kijk er zeker naar uit:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.