Zuid-Afrika

Van wijnroute naar zeepunt

Waar te beginnen.. Nog maar 1 week te gaan en ook de laatste twee weken weer van alles beleeft. De vorige keer schreef ik dat ik ziek thuis was geweest. Maar het weekend moest toch gevierd worden.

Wendy en ik gingen naar ‘ the Waterfront’, maar voor we weggingen was ik op zoek naar iets in de keukenkastjes. Toen ik de laatste kastdeur dichtdeed, kwamen opeens de keukenkastjes naar beneden vallen! Niet ziend, maar wel horend wat er aan de hand was, sprong ik zo vlug als ik kon opzij. Gelukkig stond ik aan de goede kant in de keuken en viel er alleen een keukenkast op mijn been, wat een flinke blauwe plek en een gezwollen en kapotte enkel opleverde. Misha kwam ons helpen opruimen en daarna werden we ook nog eens naar ‘ The Waterfront’ gebracht, waar we ook nog eens een ijsje krijgen. Typisch voorbeeld van je klanten tevreden houden, haha.

Eenmaal terug zijn Martin, Valentin, Wendy en ik naar Stellebosch gereden waar we eerst bij ‘ Spier’ een wijnproeverij deden. Daarna onderweg gegaan naar ons hotel en een heerlijk diner gehad in het stadje dat veel groter was dan ik dacht. De volgende morgen gingen we na het ontbijt terug naar Kaapstad. Signal hill was onze bestemming en daar konden we over de stad en over de tafelberg uitkijken! Wat dan ook een aantal leuke foto’s opleverde:)

Op donderdagavond gingen we naar de opening van de winkel van Greenpop en het was tevens First Thursday, wat betekent dat de kunstgallerijen de deuren openen en je overal kunst kunt gaan kijken. Op vrijdag was het eigenlijk mijn vrije dag, maar aangezien ik graag mee wilde met een monitoringday ging ik toch naar kantoor. Samen met Leann & Hanh heb ik drie scholen bezocht om te kijken hoe het ging met de bomen die eerder waren geplant door Greenpop. Was erg interessant om te zien en deze dag heb ik veel geleerd over bomen en over de methode waarop er gewerkt wordt.

Afgelopen zaterdag zijn we naar de Old Biscuit Mill geweest, waar we van de zon hebben genoten en heerlijk hebben gegeten. In de middag zijn we naar het terras gegaan in de stad en ’s avonds ben ik samen met Hanh, Pam en Koetle uit eten geweest. Deze zaterdag voelde als een echte zondag dus was het een extra groot cadeau dat ik zondag ook nog vrij had. Samen met Valentin, Martin & Wendy zijn we naar Seapoint gegaan, lekker geluncht en toen een lange wandeling gemaakt naar een naarbijgelegen strand. Daar hebben we gerelaxed tot het te koud werd om buiten te zijn. Gisteravond ben ik nog uit eten geweest met Sunny en dat was een perfect einde van een relaxt weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.