AziëHong Kong

Stress in Hong Kong

We zijn nog maar tien minuten in Hong Kong en onze buschauffeur gaat al bijna op de vuist met een automobilist!

In de ochtend bekijken we op ons gemakje de zonsopgang. Het is de laatste keer dat we de zon op kunnen zien komen hier in China, dus wij staan vrijwillig om half 7 al op. Vanaf het dakterras kijken we hoe eerst langzaam en vervolgens met sneltreinvaart de zon achter de bergen wegkomt. Een plaatje!

Met de bus, trein en nog een bus gaan we van China naar Hong Kong en onze kennismaking met deze stad begint meteen goed. We zijn nog maar even onderweg voor de bus flink worden gesneden door een invoegende automobilist. De buschauffeur gebruikt zijn hoorn en laat deze niet meer los. Zet de bus stil, stapt uit en gaat verhaal halen bij zijn voorganger. Hij staat te schreeuwen, wij staan toe te kijken. En stiekem ook een beetje te genieten. Wat een heethoofd! Uiteindelijk loopt het met een sisser af, maar wij snappen direct hoeveel stress de inwoners van Hong Kong hebben.

Zelf ervaren we de stress ook, want zonder het te weten eten we daar onze duurste maaltijd van de vakantie. Het bonnetje bewaren we maar voor het plakboek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.