AziëChina

Bijna ingeburgerd

Op naar de Hutongs! We krijgen een stadstour door de oude wijken van Bejing. De oude wijk ligt in het midden van de stad en is ondertussen heel waardevolle grond geworden. De huizen die erop staan, zijn echter nog heel oud. Er wonen veel families op een kleine ruimte. Hier waan je je in het echte oude stadse China. We gaan naar een markt en bezoeken ook nog een huis van een meneer. Als hij zijn grond zou verkopen, zou hij biljonair zijn en dat terwijl hij nu (voor westerse begrippen) maar weinig lijkt te hebben.

Op een plein midden in de wijk en midden op de as van de stad kijken we naar de drumtoren. Die beklimmen we via een heel steile trap. Bovenop kijken we uit over de stad, en binnen worden we vermaakt met een indrukwekkende drumvoorstelling. In een grappig straatje met winkeltjes die uitkomt op een meertje, eten we een ijsje. We krijgen softijs met fruit. Heerlijk! De tomaat erin is alleen wat gek :’)

Van de oude wijk gaan we naar de Lama Tempel. Hier is onder andere de hoogste boeddha van de hele wereld te vinden. We kijken onze ogen uit bij alle pracht en praal van deze plek. Ik probeer nog een foto van een monnik te maken, maar die is er niet van gediend.. En met een Chinese monnik wil je geen ruzie hebben. Even later mogen we gelukkig nog wel een gebedsceremonie bijwonen.

De dag sluiten we af bij een restaurant waar ze geen Engels spreken. We bestellen wat te eten en vervolgens worden we naar een soort van saladebar gestuurd, maar zien daar geen salade. Er staan een aantal smaakmakers en die kun je samen in één bakje doen, zoals de bedoeling is. Het kan ook allemaal apart in bakjes, zoals wij deden.. Oeps. Maar we leren snel door de de kunst af te kijken van onze buren en al snel hebben we de slag te pakken. Groenten/tofu/noodles klaarmaken in het soepje, eruit scheppen en door de smaakmaker heen halen. En dat allemaal met stokjes! Duurt niet lang meer en dan zien ze niet eens meer dat wij buitenlanders zijn..

 

2 comments

  1. Tomaat in ijs? We doen toch ook geen rookworst in een pekingeend?

  2. Jij ook altijd met die tomaatjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.