AziëChina

Duwen, trekken en voorkruipen

Vanwege de drukte gebruik ik mijn ellebogen om vooraan te komen. Ik raak de chinezen telkens in de ogen in plaats van in de ribben, maar het is gelukt: we staan vooraan! We zien het terracotaleger in zijn volle glorie voor ons staan. Een bijzonder gezicht wanneer je, je beseft hoe oud alles is.

Ik moet vechten voor m’n plek, maar zo’n kleine chinees krijgt mij echt niet weg. Ik wil nog wel veel langer kijken! Na een tijdje besluiten we verder te lopen en het leger van de zijkant te bekijken. Aangezien de oude generatie chinezen gewend is voor te dringen is het ook hier ellebogen gebruiken om niet telkens onder de voet te worden gelopen. Gelukkig weten we n

og wel een aantal keer een blik te werpen op de legermannen voor we de andere opgravingen gaan bekijken.

Na al het duwen, terugduwen en voorkruipen zijn we toe aan iets anders. Moeke en ik lopen eind van de middag naar de Wilde Ganzen Pagode. Daar bekijken we een show met een heel grote vlag die geoefend wordt. Vooral blijven oefenen! De omgeving is heel mooi en we weten dat er ’s avonds allerlei lampjes aan moeten gaan. We eten even wat en als we weer naar buiten komen, is het al aan het schemeren en is het een prachtig spektakel van goed geplaatste lichtjes. We zoeken vast een plekje vooran bij het hek om later de watershow goed te kunnen zien. We wachten anderhalf uur en toen bleek de show niet door te gaan. Tenminste: dat denken we.. De chinees die een heel verhaal afstak in het Chinees begreep ik niet heel goed. Ook al vertelde hij het echt heel speciaal aan ons.

Maar al het wachten is geen straf! De pagode is heel mooi verlicht en ook zonder het water is er een toffe lichtshow. En hierbij hoefde we gelukkig veel minder onze ellebogen te gebruiken om onze plek te behouden!

 

One comment

  1. Fantastisch!! Wat een ervaring! 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.