AziëJapan

De tempel van rust

Het is vroeg dag, want we gaan vandaag met de trein, nog een trein, nog een trein, de kabelbaan en de bus om de bergen in te kunnen naar Koyasan. Daar hebben we een heuse tempelovernachting.

Na een verrassend spoedige reis met maar één plotselinge overstap staan we met beide benen in een tempel die er prachtig uit ziet. We gaan eerst nog even lunchen voor het inchecken en ik maak meteen kennis met de lokale cuisine. Ik probeer een Koyasan curry en die is echt enorm lekker!

We checken in en krijgen uitleg over hoelaat we waar moeten zijn terwijl we dwars door de hele tempel lopen op zoek naar onze slaapplaats. Een heel mooie kamer is voor ons klaargemaakt en we kijken onze ogen uit.

Voor het diner gaan we een rondje over de begraafplaats richting het mausoleum. Het is een heel bijzondere begraafplaats en super mooi om overheen te wandelen.

Het eten dat we vanavond krijgen is japans boeddhistisch. En dat betekend dat alles vegetarisch is. Heerlijk! Kan ik ook alles proberen! En ik vind echt ook heel veel lekker, wat best een wonder is.

Ik stap nog even in een privé onsen en ben heerlijk zen voor ik ga slapen en de wekker nog eerder zet voor het ochtendgebed de volgende dag die om half 7 begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.