AziëJapan

Drukte bij Dotonbori

Na de rust in de tempel vertrekken we naar Osaka voor de drukte. En dat hebben we geweten.

We staan om 6 uur op aangezien we om half 7 bij het ochtendgebed moeten zijn. We zitten driekwartier naar een zingende monnik te kijken en hoeven verder zelf niets te doen dan te zitten. We eten later ons ontbijt, maar dat blijkt een stuk minder luxe dan het avondeten. Rijst, miso soep, norivellen, spinazie met sesam en nog wat kleinere gerechtjes. Ik zie een verschrompelde tomaat en dat lijkt me lekker dus ik stop het in z’n geheel in m’n mond. Blijkt het een soort ingelegde pruim te zijn!!

Mijn gezicht sprak boekdelen en we moeten enorm lachen. Zo enorm dat ik de pruim niet doorgeslikt krijg. Zat ik nog langer met dat vieze ding in m’n mond! Nadja probeert dapper ook de verschrompelde tomaat, maar vindt het zeker net zo vies. En dat is het bewijs dat het echt, echt niet te eten was. Advies voor iedereen:

Als je denkt een verschrompelde tomaat te gaan eten in Japan: doet het niet!

We trekken ’s ochtends nog uit het dorpje weg en gaan met de bus, de kabelbaan, de trein, de trein en nog een trein weer terug naar Osaka. Hier verblijven we onze laatste twee nachten.

Eenmaal in Osaka gaan we naar Dotonbori dat bekend staat om de reclamezuilen, eten we street food bij de Kuromon market en lopen we door één van de drukste winkelstraten van Osaka.

’s Avonda gaan we nog naar Umeda Sky Building. We stappen in een lift met glazen wanden en hebben al uitzicht over de gehele stad. Nog een klein stukje omhoog met de roltrap die buiten het gebouw ‘zweeft’ en daar blijft Nadja, die het al veel te hoog vindt op mij wachten, terwijl ik nog twee verdiepingen verder naar boven loop.

Ik kan naar buiten en heb daar prachtig uitzicht over de hele verlichte stad. Ik kan echt super ver kijken en kan 360 graden om het gebouw heen lopen. Het is een heel tof uitzicht dat ik heb en beleef er een ultiem zen moment. Dat uitzicht is echt alle 1500 yen waard <3.

One comment

  1. Gatsie. Niet te pruimen! #nienkegrapje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.