AziëJapan

Drukte en nog meer drukte

ASAKUSA, SHIBUYA EN UENO

Ook al zijn we er al een paar dagen en zitten we in één van de bekendste wijken van Tokio, toch hebben we er nog maar weinig van gezien. Dus dat is ons plan voor ons vijfde reisdag.

We starten bij de kattentempel (Imado Shrine) en dat blijkt nog veel leuker dan gedacht! In de tempel staan de bekende Japanse katten, buiten hangen kattengebedsbordjes, staan er kattengieters, en zijn er allerlei beelden van katten en alles wat daarmee te maken heeft. En het mooiste van al: er is bijna niemand!

Helemaal tevreden over het minder bekende gevonden pareltje lopen we naar de Senso-ji Tempel. Hier waren we al eerder, maar met een lange vliegreis achter de rug, bekijk je alles toch anders. We zien van afstand eerst een traditionele bruiloft (gelukje), fotograferen de tempel tegelijk met 685387398526 andere mensen en doen een wens (Omikuji). Hiervoor doe je een wens, schud je een bak met houten staafjes waar een tekening op staat en pakt er één uit. Die tekening correspondeert met een laatje waar briefjes in zitten en daar haal je er één uit. Ik heb 2 wensen nodig want bij de eerste wens krijg ik een ‘medium fortune’. Voor 100 Yen waag ik met liefde nog een poging voor een ‘good fortune’. En ik krijg nog beter dan ik hoop! ‘Best fortune’ luidt mijn briefje dus met mijn wens zit het wel goed. De ‘medium’ hang ik aan een rek, want ik wil uiteraard niet dat het ongeluk mij naar huis volgt..

Van al dat wensen krijg je trek en we proberen een meloenbroodje met softijs. Heerlijk! We gaan vervolgens naar Kappabashi-dori, een straat waar je als chef je inkopen kan doen. Het kan mij niet zo bekoren en vertrekken snel naar het uitzichtpunt vanwaar wij goed uitzicht moeten hebben over de tempel en de rest van de wijk. En ja hoor. We hebben een tof uitzicht en kijken onze ogen uit.

Als we zijn uitgekeken, vertrekken we naar Shibuya waar het bekendste kruispunt van Tokio te vinden is. Al vanuit het station hebben we een goed overzicht hoe massaal en hoe ongelofelijk druk het is. We steken zelf uiteraard ook over (zelfs meerdere keren, terug moet je toch) en het is gigantisch. Wat een mensenmassa. Veel meer is er in deze wijk niet te doen, dus wisselen we op het station onze Japan Rail Pass in voor een echt ticket en gaan onderweg naar Ueno park. Waar als je geluk hebt kersenbloesem en eetkraampjes te vinden zijn. Wij hadden geen geluk.

Eenmaal terug op ons eigen station lopen we richting de tempel en zien voor het eerst de tempel in de avond van dichtbij. Het is prachtig uitgelicht! En bijna zonder toeristen lukt het om een foto te maken van de tempel zonder iemand erbij op!

Blij gaan we op zoek naar een eettentje en ik eet mijn eerste Japanse maaltijd die ik lekker vind:) En dan zit er alweer een einde aan een heel toffe dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.