AziëJapan

Metro en musea

MORI DIGITAL ART MUSEUM

Hebben wij weer! Zijn we onderweg naar het Mori Digital Art Museum en hoeven we maar 1x te vragen waar het museum is: KOMEN WE BIJ HET VERKEERDE MUSEUM UIT. Er is namelijk nog een Mori Art Museum. En dat is waar wij bij stonden. Het museum waar wij naartoe moesten bleek nog een uur reizen te zijn. Tel daar nog een kleine routevergissing bovenop en dan kom je uit op dat je de hele ochtend in de metro zit. Nou ja. Sightseeing Tokyo metrosysteem noemen we het dan maar.

Eenmaal in de buurt van het juiste museum is het tijd om curry met naanbrood naar binnen te schuiven om snel door te kunnen gaan naar de digitale kunst. Want dat is waar we voor komen.

Een héél lange wachtrij later stappen we binnen in een voor mij nieuwe wereld. Overal waar je kijkt worden bewegende bloemen geprojecteerd. En met de juiste muziek erbij is dat heel tof en imposant om naar te kijken. We lopen door verschillende ruimtes en de één is nog cooler dan de andere. Maar eigenlijk moet je dit ervaren en niet uitleggen. Want zelfs de foto’s (zie onder) laten niet zien hoe het werkelijk is.

Na alles gezien te hebben, gaan we naar een ander museum: het Tokyo Art & Trick museum. Een geinig en klein museum waar je grappige foto’s kunt maken.

We reizen terug, halen wat te eten en zitten uiteindelijk pas om half 9 aan ons avondeten. Lekker iets van Knorr. Lekker Nederlands. Want al die Japanse smaken..

One comment

  1. Gaaf! Japan dus goed ondegronds gezien. Je maag zal wel geKNORRd hebben! #nienkegrapje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.