AziëJapan

Van Enschede tot Tokio

VERTREK

Om kwart voor 5 gaat de wekker en stap ik uit bed om naar Japan te gaan! Het is zover!

Mam en Nienke brengen mij naar het station en 2 uur later kom ik aan op Amsterdam waar ik Nadja opwacht. We gaan vrij vlot door en stappen aan boord van ons eerste vliegtuig. Op naar Helsinki. Een korte overstap later, blijken Nadja, ik en Nadjas backpack in het vliegtuig te zitten. De mijne heeft de overstap niet gered..

Vanwege het tijdsverschil komen we vroeg in de ochtend aan. We gaan op zoek naar ons hostel en komen onderweg meteen één van de bekendste tempels tegen. De Senso-ji tempel. Tof om te zien, enorm druk en heel veel kraampjes ervoor. Wij lopen door naar ons hostel, maar mogen nog niet inchecken.

Geeft ons even tijd om op zoek te gaan naar wat spullen waarmee ik de eerste dag zonder spullen kan overleven. Ik koop een nieuw Japans toeristen tshirt, Japanse sokken met een teendivider en nog wat meer spullen die ik goed kan gebruiken. Eenmaal terug is ons hostel genieten we van de zon op ons balkon en ik nog even slaap.

Later gaan we terug naar de tempel, bekijken het vluchtig en eten lekkers bij de kraampjes en winkeltjes ervoor. Om vervolgens uit eten te gaan bij een restaurant dat voornamelijk Japanse mannen serveerde. Ik at rijst met bosui en ei: “no meat, no meat”.  En soep. Met kip. “Here you go, no meat.” Bedankt voorproever Nadja.

Ik voel om 7 uur al in slaap. Op de stoel, op de bank en zelfs onder de douche. Dus al snel ga ik naar bed. Heerlijk slapen op een heel hard bed. Maar met een prachtig uitzicht op de stad. Wat een geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.