AziëJapan

Van Japan tot aan Yokohamaa!

Op onze stalen rossen gaan Nadja en ik op verkenningstocht in Kyoto. De drukte in de bus door Golden Week laten we naast ons liggen om al fietsend de stad te ontdekken.

Onze eerste stop: het station. En meteen staan we voor onze eerste uitdaging: de ‘bicycle parking’ vinden. Je mag in Japan namelijk nergens je fiets ‘zomaar’ neerzetten dus gaan we op zoek naar een fietsenstalling. De parkeerplaats voor de fiets blijkt qua afstand haast naast ons hostel te liggen en we betalen ons scheel aan parkeerkosten, maar we hebben een plekje!

We reserveren een stoel voor de trein van morgen en halen bij het vvv kantoor nog wat benodigde reisinformatie. Dan kunnen we eindelijk verder op onze fietsen. We gaan richting ‘Philosophers path’, fietsen een beetje fout en komen een heel leuk Japanse hippie markt tegen.

We parkeren onze fietsen en bekijken de festiviteiten. Ik eet een lekkere vegan burger en we luisteren naar Japanse reggae.

De fiets brengt ons verder naar Tetsugaku no michi. Oftewel Philosophers path. Een aardige wandelroute die uitkomt bij de zilveren tempel. Die slaan we over na een tip van een Nederlandse reisleider en in plaats daarvan fietsen we verder langs de rivier naar een botanische tuin.

Een wandeling later stappen we weer op de fiets, gaan langs de rivier en stoppen bij een tempel. Na zoveel tempels gezien te hebben, maakt het nog weinig indruk al is het leuk om even te bekijken.

We vervolgen onze weg naar Gion (Geishadistrict) en maken een stop voor het leukste straatje van Azië. Heel hard gezocht, maar het leuke niet gevonden. Nog even in Gion gestopt, maar het begint te regenen en ook al zijn we als Nederlander op de fiets nog zo bekwaam, fietsen met een paraplu in de hand mag absoluut niet. En wij laten ons natuurlijk niet volledig nat regenen. Dus we eten snel bij de McDonald’s (lekker japans) en gaan terug naar het hostel waar we het plan hebben om nog terug te gaan als het stopt met regenen. Dat is helaas niet gelukt.

’s Avonds samen met Nadja nog vier vrienden van haar die nu ook in Japan rondreizen, verwelkomt op het station van Kyoto. Nog even gezellig wat gedronken en daarna snel naar bed!

One comment

  1. Toch knap dat je kroamschudd’n in mariaparochie naar Japan toe kan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.