AziëJapan

Zoet & gek

Het is tijd voor het ‘gekke’ Japan en daarvoor gaan we naar Harajuku. Deze wijk is overspoeld door kleur en zoetigheid en de inwoners ervan staan bekend om hun extravagante mode.

Takeshita street is the place to be om kleurrijk te kunnen winkelen. Kijk je links zie je een over de top snoepwinkel, maar mis je rechts een speelgoedwinkel met vier verdiepingen en andersom. En zo ook met alle andere winkels en eetkraampjes waarbij alles zo zoet ruikt dat je tanden er bij voorbaat al bijna uitvallen.

Na alle zoetigheden bekeken (ik) en geprobeerd (Nadja) te hebben, proberen we een mozerella cheese hotdog met aardappel is het korstje. Je moet toch ook raar voedsel proberen als je hier bent..

In de avond gaan we naar Kawaii monster cafe. Wat we kunnen verwachten weten we niet precies, maar dat het leuk moet worden, weten we vrij zeker. De recensies zijn namelijk lovend!

We stappen een wereld vol gekte en kleur. Maakt niet uit waar je kijkt, elk stukje heeft z’n eigen thema volledig uitgedost. Er lopen Harajuku meisjes rond en zij treden later ook op. De optredens waren wel geinig om te bekijken. En dan houdt het ook wel op. Leuk, maar niet per se een aanrader als je het ons vraagt.

Dit was de laatste avond Tokio. Morgen gaan we naar de natuur en na een week grote stad (waar we nog steeds niet de goede ingang van het metrostation kunnen vinden) ben ik daar wel aan toe. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.