AziëHong Kong

Met de voeten in de Chinese zee

Na een week in ‘kleine’ dorpjes te zijn geweest, zijn we weer in de grote stad. En niet zomaar één: Hong Kong! Hier hebben we niet lang de tijd, want vanavond staat onze terugvlucht alweer op het schema. We starten de dag met een stadstour. We worden afgezet bij de ‘Peak Tram’. Zoals de naam al zegt; de tram brengt ons bovenop de berg. Onderweg hebben we al uitzicht over de stad en die is zeker niet lelijk van bovenaf gezien. Nog een stukje hoger en we maken de mooiste foto’s voor we weer verder gaan met de tour. We hebben namelijk niet veel tijd en krijgen vandaag overal, net als Chinese toeristen in het buitenland gewend zijn, overal 20 tot 30 minuten. Dus hup: terug de bus in, op naar het strand.

Eerst bekijken we alle verschillende soorten boeddhabeelden die er te bewonderen zijn, voor we traditiegetrouw met de voeten het water in gaan. En ik mag zeggen: ik stond er als laatste nog in! Vanaf de waterkant, gaan we het water op. Bij een klein haventje, stappen we op een boot die ons langs Aberdeen vaart. Een drijvend vissersdorpje. Met het dorpje midden in de rivier zo tussen alle hoogbouw in zie je wel een enorme tegenstelling. Onze laatste stop is de skyline van Hong Kong. Deze vind ik persoonlijk niet heel indrukwekkend, maar we nemen een foto en stappen snel de bus weer in. Het is namelijk super heet buiten.

Moeke en ik gaan nog één middag samen op pad, op zoeken naar een tempel (Hau Wong Temple) die in de buurt zou moeten zijn. Na lang zoeken, vinden we de tempel/winkel. Een tegenstelling met de grote tempels die we eerder in China zagen, zo klein is deze. Nog een laatste rondje door het park, een supermarktbezoek bij de 7/11, de winkel waarvan ik vond dat moeke geweest moest zijn, en weer terug naar het hotel. Daar worden we opgehaald om naar het vliegveld gebracht te worden. Het zit erop! Nog 14 uur vliegen en dan staan we met beide benen weer op Nederlandse grond.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.