AziëChina

Trap op, trap af

“Marijke, de haan kraait! Het is al licht buiten, we moeten opschieten!” Vijf minuten later staan we aangekleed en wel buiten en nemen we de trap naar het eerste uitzichtpunt. Dit allemaal voor de zonsopgang.

En eerlijk is eerlijk: het is het helemaal waard! Met een spectaculair uitzicht over de rijstterrassen wachten we tot de zon opkomt. “Kijk! De zon!” Te gek!

Hup de trap weer af om te ontbijten in het donker en de tas te pakken in.. jawel: het donker (de stroom was uitgevallen). We wandelen via de trappen weer beneden naar de bus. Die brengt ons naar de rietfluit grot. Daar klimmen we de trappen op om weer via een een pad met allerlei trappen de met Xenoslampjes uitgelichte stalagmieten en stalactieten te bekijken. Het is net een attractie van de Efteling, maar de grot zelf is mooi om te bekijken.

In de middag loop ik de trappen op naar de Fubo heuvel en heb uitzicht over Guillin en het karstgebergte erachter. En zelfs op een dag waar we al zoveel trappen hebben beklommen, is deze trap naar het uitzicht het helemaal waard!

Zodra we de trap naar beneden weer hebben genomen, maken we nog één laatste stop. En opnieuw: met allerlei trappen! Leuk hoor zo’n theeplantage en een theeceremonie, maar deze trappen, die hadden we van mij rustig over mogen slaan..

 

One comment

  1. Ondanks alle trappen van vandaag, lees ik echt een prachtige reis. Wauw wauw wauw, wat zien en beleven jullie mooie dingen. Nog heel veel plezier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.