AziëChina

Vol verbazing

Geen vliegtuig, trein of bus dit keer, maar een boot brengt ons naar de volgende bestemming. Tussen het karstgebergte door! We varen tussen de bergen, een aantal watervallen en heel veel kleine bootjes. Vanaf de boot hebben we een geweldig uitzicht!

Eenmaal aan de waterkant in het plaatsje Yangshou lopen we door de chaos richting het centrum voor een korte tour. “Magnets, MAGNETS”, “postcards for sale” deze kreten horen we vanuit alle hoeken komen. We krijgen regelmatig een boek voor ons gezicht gedrukt, we worden agressief achtervolgt en moeten een aantal mensen van ons afslaan. Geen tijd om ons hierover te verbazen: DOORLOPEN! Uiteindelijk we komen heelhuids zonder spullen te kopen door de haven.

We besteden onze vrije middag aan een massage en later een Chinese maaltijd voor we naar een show gaan. De voorstelling is op het water voor het karstgebergte. En al voor de show begint, worden we onderweg vermaakt door gezang en verklede mensen. We nemen plaats op een stoeltje en wachten tot de voorstelling gaat beginnen. Ineens gaan de lichten aan en het klinkt ‘oeeeeh’ en ‘ooooh’ vanuit het publiek. En vanaf dan tot het eind zitten we met open mond te kijken hoe bijzonder alles is. Met 600 acteurs en zangers zetten ze een te gekke show neer! Een staande ovatie kennen ze niet hier in China (applaus al amper), maar alle Nederlanders staan nog te applaudisseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.