AziëChina

Vrienden voor het leven

Bij de laatste stop in Bejing, voor we naar xi’an gaan, maak ik vrienden met een Chinees. We gaan in alle vroegte naar het zomerpaleis, wat een prachtig park is met allerlei mooie bouwwerken en heel veel natuur. Het park is zo groot dat het zelfs nog weer een ‘geheime tuin’ in het park heeft.

In de geheime tuin laat een Chinees die geen Engels kan mij telkens de plekjes zien waar je een mooie foto kan maken. Even later houdt hij zijn telefoon voor mijn snufferd en wil een foto van ons samen maken. De camerahoek is niet bijzonder groot, dus hij komt nog wat dichter tegen me aanstaan en maakt een vrij oncharmante foto. De rest van de groep vindt het hilarisch en staat het geheel gade te slaan. Op afstand. Dat wel. Ik vraag de man nog om een foto maar dan met mijn camera en dan loop ik snel door. Voor hij me achtervolgt naar Nederland!

En dat is het begin van heel veel mensen die vragen met mij/mij en mam op de foto te mogen, of het gewoon stiekem doen. Ik zal dat waarschijnlijk nog heel veel tegenkomen.. Dus hup: glimlach aan en gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.