AustraliëNederlandOceaniëWereldreis

#127 Terugreis

Eindelijk op Schiphol, waar Corine mij ophaalt

Om twee uur ’s nachts vertrek ik vanaf het hotel met de taxi naar het vliegveld van Darwin. Ik word volledig nageplozen. Hoelang ben ik al in Australië? Wanneer heb ik voor het laatst een buitenlandse trip gemaakt? Waar was ik voor Australië? Heb ik een Europees paspoort? Uiteindelijk word ik goedgekeurd en krijg ik maar liefst een eigen rij stoelen. Er is toch plek zat. We zitten maar met twintig mensen in het vliegtuig.

Waar in Darwin inclusief personeel misschien dertig personen op het hele vliegveld zijn, stap ik bij Singapore uit op een veel drukkere luchthaven. Maar veel tijd om er bij stil te staan, heb ik niet. Want de overstap is al kort en we komen ook nog eens te laat aan. Dit vliegtuig zit een stuk voller en helaas heb ik dit keer wel iemand naast me zitten. Bijzonder. Hier mag het dus wel.

Mijn volgende stop is Dubai. Daar stap ik in een vliegtuig waar ik omringd ben door Nederlanders. Iedereen is onderweg naar huis. Allemaal eerder dan gepland. Allemaal vanwege corona.

Na 23 uur sta ik eindelijk op Schiphol waar ik het nog weinig keer zo rustig heb gezien. Corine komt me ophalen en brengt me de laatste anderhalf uur terug naar Borne. Op naar huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.