AustraliëWereldreis

#98 Terug in China

Na twee markten en een dag in het park loop ik via Chinatown terug naar mijn hostel. Het is de eerste keer Chinatown na in China te zijn geweest en ik zie nu pas de charme ervan! Het is druk, chaotisch, overal hangen lampionnen en staan er mensen met menukaarten op de stoep. Ik kan het niet laten bij elk restaurant even op de menukaart te kijken. Ik zie mijn favoriete sperziebonengerecht (maar helaas met vlees) en kom van alles tegen wat ik wel wil eten.

Ik eindig bij een hotpot restaurant die ook allerlei filialen in China heeft. Hier in Melbourne zijn ze net geopend en dat heb ik geweten. Ik word zo’n 6389x geholpen, ik krijg een gratis toetje, gratis drinken, bekers water, ze halen mijn noodles uit mijn hotspot, ik mag de champignons niet uit de soep meescheppen want dat is voor de smaak, ik krijg nieuwe bordjes, gratis voorgerechtjes, ze staan aan mijn tafel om te zeggen dat het nog wat langer moet koken, of ik een vragenlijst in wil vullen, vragen of het oké is om met cash te betalen, mijn bestelling wordt nog een keer gecheckt, ik krijg een vork, de volgende vraagt of ik een vork wil, een ober wil weten of ik een doggybag wil en zo ja moet ik maar roepen, ik roep en hij lacht, een half uur later vullen ze een doggy bag voor me, ik krijg mijn bestelling in zes gedeeltes, en ga zo maar verder.

Ze zijn hier héél vriendelijk. Maar hebben gelukkig ook heerlijk eten! Ik ben voor veel even weer terug in China. Maar dit keer met iets beter Engels. En héél véél hulp.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.