Bolivia

Mi amigos in Bolivia

Puno laat ik achter me en ik vertrek naar Bolivia! Met de bus stoppen we bij de grens, krijgen een stempel om het land te verlaten om vervolgens een poort door te  lopen en daar een stempel krijgen om Bolivia in te mogen. Gelukt, ik ben er!

In Copacabana staat Andrea, die ik ken van de taalschool, mij al op te wachten. Samen beklimmen we de berg naar het uitzichtpunt en hebben we een geweldig uitzicht over  het   meer en het kleine stadje.

De volgende dag komt  ook Steffan aan in Copacabana en na een gezellige middag in het kleine, relaxte stadje, gaan we met  z’n drieën  naar La Paz. Daar kopen we  heel  goedkope kabelbaantickets om de stad van  bovenaf te kunnen bekijken. En groot dat het was! Echt uitstappen doen we maar een keer. Meteen laat een hond ons  weten dat we daar niet welkom zijn. Die fout maken we niet nog een keer.

‘s  Middags gaan we  op zoek naar  de heksenmarkt, die tegenwoordig  eigenlijk alleen nog  maar te herkennen is aan de vele souvenirs die ze ook verkopen. Wat een tegenvaller..

De dag vliegt om en aan het eind van de dag nemen Steffan en ik een nachtbus naar Uyuni. Daar starten we met een driedaagse tour over de zoutvlaktes, meren en  vulkanen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.