Peru

Van canyon tot oase

Arequipa is de ideale uitvalbasis voor een trip naar de Colca Canyon. Het ontbreekt mij aan tijd dus kies ik voor een dagtour. En die dag begint vroeg. Om 3 uur ’s nachts om precies te zijn..

We rijden bijna vier uur voor we ontbijten. Korte stops bij, wat mij betreft, niet echt noemenswaardige bezienswaardigheden om daarna de weg te vervolgen naar de Colca Canyon. De vallei ervoor  is al heel mooi dus het belooft een toffe trip te worden. Eenmaal in de canyon stoppen we bij de plek om condors te spotten. Dat blijkt helemaal niet zo   moeilijk te zijn. Ik spot er meerdere en weet ze zelfs op de  foto te krijgen.

Te  snel gaan we weer weg van de plek waar de trip om draait. Maar gelukkig staat er nog meer tofs op het programma. Ziplinen is één van de optionele activiteiten. Dat lijkt me wel wat en samen  met een Australiër, gaan we als  enigen van de groep ziplinen. Ik zweef korte tijd door de lucht en heb een uitzicht over bergen, hot springs en een vallei. Kan slechter..

Nog vele uren zit ik in de bus weer terug naar Arequipa. Daar ga ik op tijd naar bed. De volgende dag ga ik namelijk om 5 uur in de  ochtend  al met de bus richting  Huacachina. Dat is een klein dorpje om een oase in de woestijn. Maar voor ik daar ben, heb ik een tussenstop bij de Nazcalijnen. Ik bekijk drie figuren vanaf de uitkijktoren (en niet  vanuit een vliegtuigje, waarbij je ze allemaal kunt zien) en krijg al een goed idee  hoe het er uit  zou moeten  zien vanuit de lucht. Heel bijzonder  om die figuren die lang geleden gemaakt zijn, nog steeds zichtbaar zijn.

Huacachina is een prachtige plek. En dan zit ik ook nog eens op de camping met een tent helemaal voor mijzelf, warme douchejes, een zwembad, warm weer en lekker eten. Hier vermaak ik mij gerust twee dagen. Het is hier net een sprookje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.