Peru

Paravente Valle Sagrado de los Incas

Succesvol een berg afgerend, check!

Zaterdagochtend word ik opgehaald door mijn paragliding instructeur. Samen met vijf taiwanezen, die  ook voor de eerste keer paragliden, ga ik onderweg naar de  berg waar we vanaf gaan springen. Eenmaal boven  op de berg hebben we een prachtig uitzicht. Ik ben pas als laatste aan de beurt  en  kan goed afkijken hoe het  moet en  hoe  het niet moet. De wind was niet heel geschikt en bij mij kwam de parapente met moeite de lucht in. Tijdens het rennen van de berg struikel ik, moet meteen weer opstaan en verder  rennen. Ik  verlies bijna  m’n  schoen en heb m’n knieën blauw, dik en geschaafd.

Maar ik hang in de lucht! Hoe bizar is dat! Ik weet niet waar ik  kijken moet. Naar het  meer die ik bovenop de berg niet kon zien, naar  de bergen met eeuwige sneeuw of naar de lucht. Het ziet er allemaal even cool uit. Ik zweef boven de heilige vallei van inca’s. Het duurt misschien 10 minuten en ik kijk mijn  ogen uit. Ik weet nog een selfie  te maken met mijn instructeur maar  stop snel mijn fotocamera  weer weg. Het is een veel grotere  belevenis om alles te  zien zonder  door de  camera  te hoeven  kijken.

Eenmaal bij de landingsplek verandert  de wind net voordat  wij gaan landen. We komen zijwaarts twee velden verderop terecht. Een  ruige start, een ruige landing en een geweldige ervaring er tussenin.

Na het  opruimen van de spullen gaan  we terug naar  Cuzco. Ik laat m’n moeke weten dat Ik nog leef en ga vervolgens  de stad in  voor koffie, een kunstmarkt en avondeten. Helaas was waar ik naartoe wilde voor eten gesloten, maar een  pasta met 4 kazen (zonder kaassmaak, goeie kaas kennen ze hier niet) ging er ook best wel in.

Of ik ooit nog weer zou paragliden? Geen idee. Want wie met een gezond verstand rent er  nu van een berg af?!

One comment

  1. FANTASTISCH ! Ik zou bijna een berg afrennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.