BoliviaPeru

Terug naar Peru

Weer een nachtbus later staan Steffan en ik weer met beide benen op de  grond  van La  Paz. Mijn bed staat al voor me klaar en ik kan meteen weer gaan slapen. Heerlijk, daar ben ik  wel aan  toe. Bij het ontbijt zie  ik Steffan en Andrea weer. Zij heeft gewacht met vertrekken uit La  Paz om  nog een  dag gezellig met  z’n  allen  door  te  kunnen brengen.  Het regent en winkelen is  het beste plan voor de dag.  We  scoren   enkele  souvenirs,  lopen het hostel constant  in  en uit,  spelen spelletjes  en  doen eigenlijk de hele dag vrij weinig.

De  volgende ochtend  gaat Andrea richting Sucre en zowel  Steffan als  ik richting  Copacabana. In het kleine stadje is Sandra  op ons  aan het wachten! Ook Sandra ken ik van de taalschool. We gaan naar de kathedraal,  zien de auto’s gezegend worden (die priester wordt er  schatrijk van) en lunchen bij een  goedkoop  tentje.  Sandra vertrekt aan het eind van de dag  en dat betekent  voor  mij een  hele avond lekker relaxed boek lezen. Dat  is ook wel  nodig na zo’n heftige en drukke week.

Mijn weg vervolgt zich naar Peru naar Arequipa. Daarvoor moet ik ongeveer 13, 5 uur in de bus zitten. Niet dat het zo lang rijden is,  maar om in de juiste bus terecht te komen, reis ik eerst twee uur lang de verkeerde  kant uit. Dan stap ik over  in de  juiste bus en  kan  ik  eindelijk slapen. Vanochtend kwam ik erg vroeg aan in Arequipa,  maar mocht helaas nog   niet inchecken  en heb dus nog geen bed waar ik   in verder kan slapen.

Ik besluit niet  te wachten tot het eindelijk zover is, maar  loop Arequipa in  en  aanschouw de  stad  zonder  toeristen. Het   ontbijt op een balkon bij Plaza de Armas valt dan ook helemaal  niet  tegen  als je bedenkt wat voor een uitzicht ik heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.